Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μακεδονικού

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 • Δυνατότητα να ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες και να ανακαλύψουν κρυφά ταλέντα και κλίσεις.
 • Ανάπτυξη της κοινωνικοποίησής τους και δημιουργία αισθήματος συνεργασίας και ομαδικότητας.
 • Ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις του σχολείου και του σπιτιού.
 • Οι γονείς-κηδεμόνες εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής μέρας.
 • Αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΠΙΚΑΣΟ


Πρόκειται για ένα σύνολο εικαστικών δραστηριοτήτων, που συμπεριλαμβάνει ζωγραφική και κατασκευές.  Σκοπός της παρούσας δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη της λεκτικής κινητικότητας και των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων του παιδιού.


ΟΙ 5 ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ


Όραση, ακοή, αφή, γεύση και όσφρηση.  Πρόκειται για τις πέντε μας  αισθήσεις και σκοπός αυτού του μαθήματος είναι η ανάδειξη αυτών, αλλά και που εντοπίζονται στην καθημερινή μας ζωή


ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Στίβος μάχης, πίστες με τρέξιμο και εμπόδια, αλλά και στόχος είναι τα κύρια σημεία αυτών των παιχνιδιών.  Τα κινητικά παιχνίδια αποσκοπούν στην ψυχαγωγία των παιδιών αλλά παράλληλα και στην ανάπτυξη της λεπτής και αδρής κινητικότητας.


ΜΑΚ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ


Πειράματα και ανακαλύψεις έρχονται να συναρπάσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.  Με απλά υλικά που εύκολα βρίσκει κάνεις στο σπίτι του, μπορεί να γίνει ένας Μακ Εφευρέτης


ΕΝΟΡΓΑΝΗ – ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ


Η ενόργανη είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις αλλά και στοιχεία χορού με την χρήση οργάνων .  Βοηθάει στην  ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του πνεύματος καθώς επίσης και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού όπως και η ακροβατική με την διαφορά ότι σε αυτό το άθλημα τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ελέγχουν το σώμα τους αλλά και τη δύναμη τους, αφού «σηκώνουν» με διάφορες ασκήσεις ο ένας τον άλλον .


ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ


Στο τμήμα της μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά διδάσκονται ρυθμικά μοτίβα, μουσικοκινητικές και μελωδικές ασκήσεις για τη σωστή τοποθέτηση της φωνής τους. Γίνεται η πρώτη γνωριμία με το πεντάγραμμο και τις νότες καθώς και η εκμάθηση απλών μελωδικών μοτίβων στο μεταλλόφωνο.


HIP HOP


To Hip Hop  είναι ένας έντονος χορός που «χτίζει»   όχι μόνο την ισορροπία αλλά και τους μύες του σώματος. Κύριο χαρακτηριστικό του χορού αυτού  είναι η εκτόνωση μέσω της δυναμικής μουσικής, αλλά και της δημιουργίας εικόνας με χορό, πόζες, φιγούρες, αστεία ή στυλ.


ΖΟΥΜΠΑ


Η Ζούμπα ιδρύθηκε το ’90 από τον “Alberto – Beto – Perez “  έναν κολομβιανό γυμναστή, καθώς μια μέρα που ξέχασε να φέρει την κασέτα με την μουσική στο μάθημα aerobic που έκανε, αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει χρησιμοποιώντας τις κασέτες Latin μουσικής που είχε στο αυτοκίνητο του.  Το αποτέλεσμα ήταν το μάθημα να μετατραπεί σχεδόν σε πάρτι με έμφαση στη διασκέδαση.  Φόρεσε τα πιο άνετα ρούχα σου κ’ έλα χόρεψε μαζί μας!!!


ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ


Βγάζουμε από το συρτάρι όλες μας τις γνώσεις από το δημοτικό και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μας. Οι δασκάλες μας έχουν μία ώρα στη διάθεσή τους για να σας αποδείξουν πως μέσα από το παιχνίδι μπορούμε να ανακαλύψουμε τη γνώση.


ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ


Τα παιδιά γνωρίζουν το κουτί του ρομπότ και τα μέρη του καθώς και το προγραμματιστικό περιβάλλον του. Στόχος είναι η κατασκευή διαφόρων project με σκοπό την κινητική λειτουργία τους μέσω εντολών του υπολογιστή.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Ήρθε ο Μπαντέρας στην Θεσσαλονίκη κι εσύ θα λείπεις; Η Θεσσαλονίκη έγινε Μαϊάμι, ο Μακεδονικός θα γίνει HOLLYWOOD! Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας θεατρική ομάδα μέσα από μία σειρά παραστάσεων και θεατρικών παιχνιδιών.


ΤΕΝΝΙΣ


Το πιο διάσημο αθλητικό παιχνίδι ήρθε για να μείνει. Εξοπλιστείτε με καλή διάθεση και όρεξη για να μάθουμε τα μυστικά της ρακέτας και της αυτοσυγκέντρωσης.


KICK BOX


Μαχητές και μαχήτριες προσοχή! Μέσα από την προπόνηση κερδίζουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και νέους φίλους που μας βοηθούν να φτάσουμε κάθε στόχο μας.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ KOMICS


Ελάτε να φτιάξετε μαζί μας τις δικές σας 3Dφιγούρες με τους αγαπημένους σας ήρωες και να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία.


ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Οι μικροί μας φίλοι αναλαμβάνουν το ρόλο του/της αρχισυντάκτη/-ριας και φτιάχνουν την εφημερίδα Μακεδονικού!


ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


«Δεν έχω ταξιδέψει παντού, αλλά είναι στα σχέδια μου»- SusanSontag. Ανακαλύπτουμε μαζί κάθε φορά διαφορετικές γωνίες του κόσμου και της κουλτούρας τους.


ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ


Η νοηματική γλώσσα είναι τόσο διαφορετική και ενδιαφέρουσα όσο οποιαδήποτε ξένη γλώσσα! Αποδίδει κάθε νόημα με τους δικούς της κανόνες και σας περιμένει.


ΜΠΑΛΕΤΟ


Ένα είδος χορού με υψηλές απαιτήσεις. Μέσα από αυτήν την τέχνη βιώνουμε και άλλα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως την ηθοποιία και τη μιμητική. Για απαιτητικό κοινό μόνο!!


ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ


Ο χορός αυτός ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα συναισθήματα και τις διαθέσεις τους προκειμένου να σχεδιάσουν τα δικά τους βήματα. Δεν ακολουθεί συγκεκριμένο κώδικα τεχνικής όπως το μπαλέτο γι’ αυτό δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

 • Παρέχει πλήθος δραστηριοτήτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό μικρό μας φίλο.
 • Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό.
 • Επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο βρίσκεται στη διάθεση της οικογένειας.
 • Άτομο με πιστοποίηση Ά Βοηθειών βρίσκεται συνεχώς στο χώρο.
 • Έχει τις κατάλληλες υποδομές και χώρους για την πραγματοποίηση όλων των τμημάτων.
 • Προσφέρει ένα ευέλικτο ωράριο που μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα προγράμματα. (13:30-21:30)
 • Δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απασχοληθεί παράλληλα σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους μας (γυμναστήριο, σάουνα, sport cafe, γήπεδα 5*5)και στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν στην καλύτερη αθλητική ακαδημία της Θεσσαλονίκης.
 • Με την εγγραφή σας στο ΚΔΑΠ του συλλόγου μας δικαιούστε 10μηνη υποτροφία στις ακαδημίες ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ (η υποτροφία αφορά αποκλειστικά τα δίδακτρα προπονήσεων).

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Φάσεις Υποβολής Αιτήσεων – Αποτελεσμάτων Ημερομηνίες
Υποβολή Αιτήσεων 19/7-03/8/2021
Προσωρινοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 9/8/2021
Υποβολή Ενστάσεων 10-12/8/2021
Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 13/8/2021
Εγγραφές ΚΔΑΠ Μακεδονικού 16-31/8/2021

 

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στην γραμματεία του Μακεδονικού στο τηλέφωνο 2310.587.870 ή επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook (ΚΔΑΠ Μακεδονικός)