Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μακεδονικού

Makedonikos Summer Camp: Αθλητική και Δημιουργική Απασχόληση όλο το καλοκαίρι! Βρείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Βρείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2023/24 του ΚΔΑΠ Μακεδονικού με ένα «κλικ» ΕΔΩ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 • Δυνατότητα να ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες και να ανακαλύψουν κρυφά ταλέντα και κλίσεις.
 • Ανάπτυξη της κοινωνικοποίησής τους και δημιουργία αισθήματος συνεργασίας και ομαδικότητας.
 • Ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις του σχολείου και του σπιτιού.
 • Οι γονείς-κηδεμόνες εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής μέρας.
 • Αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΠΙΚΑΣΟ


Πρόκειται για ένα σύνολο εικαστικών δραστηριοτήτων, που συμπεριλαμβάνει ζωγραφική και σχέδιο.  Σκοπός της παρούσας δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και της φαντασίας του παιδιού.


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Η ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι είναι δεδομένη κι έτσι η δραστηριότητα αυτή είναι από τις αγαπημένες τους.  Παιχνίδια προερχόμενα από άλλα μέρη του πλανήτη και άλλης κουλτούρας σε κάθε μάθημα.  Πληροφορίες για τη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών άλλων χωρών.  Αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες, μαθαίνουν νέους κανόνες, σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον.


“ΡΑΒΕ – ΞΗΛΩΝΕ”


Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον δημιουργικό χώρο της τέχνης του ραψίματος.  Κλωστές, υφάσματα, κουβάρια και χάντρες συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, φτιάχνοντας με τα χέρι τους ότι τους εμπνέει.


ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ


Οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόρους, τέμπερες, ξύλα και κάθε λογής υλικά φτιάχνουν μόνοι τους, υπέροχες κατασκευές, αναπτύσσοντας την ομαδικότητα και την συνεργασία τους.


ΕΝΟΡΓΑΝΗ 


Η ενόργανη είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις αλλά και στοιχεία χορού με την χρήση οργάνων .  Βοηθάει στην  ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του πνεύματος καθώς επίσης και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού.


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ/ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ


Τα παιδιά μέσα από την μουσική ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο, μαθαίνοντας για τα είδη της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής, χωρίς να κάνουν διακρίσεις.   Επίσης οι μικρότεροι φίλοι μας μέσω της μουσικοκινητικής αναπτύσσουν δεξιότητες όπως ο ρυθμός και η αρμονία.


HIP HOP


To Hip Hop  είναι ένας έντονος χορός που «χτίζει»   όχι μόνο την ισορροπία αλλά και τους μύες του σώματος. Κύριο χαρακτηριστικό του χορού αυτού  είναι η εκτόνωση μέσω της δυναμικής μουσικής, αλλά και της δημιουργίας εικόνας με χορό, πόζες, φιγούρες, αστεία ή στυλ.


ΖΟΥΜΠΑ


Η Ζούμπα ιδρύθηκε το ’90 από τον “Alberto – Beto – Perez “  έναν κολομβιανό γυμναστή, καθώς μια μέρα που ξέχασε να φέρει την κασέτα με την μουσική στο μάθημα aerobic που έκανε, αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει χρησιμοποιώντας τις κασέτες Latin μουσικής που είχε στο αυτοκίνητο του.  Το αποτέλεσμα ήταν το μάθημα να μετατραπεί σχεδόν σε πάρτι με έμφαση στη διασκέδαση.  Φόρεσε τα πιο άνετα ρούχα σου κ’ έλα χόρεψε μαζί μας!!!


ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ


Η ενασχόληση με την ρυθμική γυμναστική προσφέρει πολλαπλά οφέλη όπως ευλυγισία, νευρομυική συναρμογή, δύναμη και χάρη.  Οι ασκήσεις του σώματος εκτελούνται σε συνδυασμό με τα όργανα του αθλήματος, όπως μπάλα, στεφάνι, σχοινάκι, κορίνες και κορδέλα.  Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.


ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ


Τα παιδιά γνωρίζουν το κουτί του ρομπότ και τα μέρη του καθώς και το προγραμματιστικό περιβάλλον του. Στόχος είναι η κατασκευή διαφόρων project με σκοπό την κινητική λειτουργία τους μέσω εντολών του υπολογιστή.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Ήρθε ο Μπαντέρας στην Θεσσαλονίκη κι εσύ θα λείπεις; Η Θεσσαλονίκη έγινε Μαϊάμι, ο Μακεδονικός θα γίνει HOLLYWOOD! Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας θεατρική ομάδα μέσα από μία σειρά παραστάσεων και θεατρικών παιχνιδιών.


ΤΕΝΙΣ


Το πιο διάσημο αθλητικό παιχνίδι ήρθε για να μείνει. Εξοπλιστείτε με καλή διάθεση και όρεξη για να μάθουμε τα μυστικά της ρακέτας και της αυτοσυγκέντρωσης.


KICK BOX


Μαχητές και μαχήτριες προσοχή! Μέσα από την προπόνηση κερδίζουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και νέους φίλους που μας βοηθούν να φτάσουμε κάθε στόχο μας.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ KOMICS


Ελάτε να φτιάξετε μαζί μας τις δικές σας 3Dφιγούρες με τους αγαπημένους σας ήρωες και να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Στην ενδιαφέρουσα διαδικασία της μαγειρικής εμπλέκονται ενεργά οι μικροί μας φίλοι και μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι και συνεργάσιμοι.  Μαγειρική και ζαχαροπλαστική, παραδοσιακές κ σύγχρονες συνταγές στο πιάτο σας!  Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.


ΜΠΑΛΕΤΟ


Ένα είδος χορού με υψηλές απαιτήσεις. Μέσα από αυτήν την τέχνη βιώνουμε και άλλα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως την ηθοποιία και τη μιμητική. Για απαιτητικό κοινό μόνο!!


 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

 • Παρέχει πλήθος δραστηριοτήτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό μικρό μας φίλο.
 • Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό.
 • Επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο βρίσκεται στη διάθεση της οικογένειας.
 • Άτομο με πιστοποίηση Ά Βοηθειών βρίσκεται συνεχώς στο χώρο.
 • Έχει τις κατάλληλες υποδομές και χώρους για την πραγματοποίηση όλων των τμημάτων.
 • Προσφέρει ένα ευέλικτο ωράριο που μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα προγράμματα. (13:30-21:30)
 • Δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απασχοληθεί παράλληλα σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους μας (sport cafe, γήπεδα 5*5)και στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν στην καλύτερη αθλητική ακαδημία της Θεσσαλονίκης.
 • Με την εγγραφή σας στο ΚΔΑΠ του συλλόγου μας δικαιούστε 10μηνη υποτροφία στις ακαδημίες ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ (η υποτροφία αφορά αποκλειστικά τα δίδακτρα προπονήσεων).

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Φάσεις Υποβολής Αιτήσεων – Αποτελεσμάτων Ημερομηνίες
Υποβολή Αιτήσεων 20/6-16/7/2023
Προσωρινοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 24/7/2023
Υποβολή Ενστάσεων 25-28/7/2023
Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 23-25/08/2023
Εγγραφές ΚΔΑΠ Μακεδονικού 23/08/2023 –

 

 

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στην γραμματεία του Μακεδονικού στο τηλέφωνο 2310.587.870 ή επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook (ΚΔΑΠ Μακεδονικός)