Ιστορική αναδρομή βόλεϊ Μακεδονικού

Το τμήμα της πετοσφαίρισης δημιουργήθηκε το 1948 και έκανε τα πρώτα του βήματα προσπαθώντας να καταρτίσει τμήμα ανδρών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1961, οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Μακεδονικού στέφεται πρωταθλητής Θεσσαλονίκης!

 

 

 

Ακολουθεί σερί επιτυχιών με το βόλεϊ να έχει πάρει “φόρα” νικητή και να κερδίζει το 1962 και πάλι το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης , καθώς και να συμμετέχει για πρώτη φοράς στο Final-4. Την επόμενη αγωνιστική σεζόν, το 1963, έχουμε το ίδιο μοτίβο σε πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με πρώτη θέση και δεύτερη συμμετοχή στο final four.

 

 

 

 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα αναδιοργάνωσης, ο Μακεδονικός επανέρχεται το 1984/85 στις επιτυχίες και ανεβαίνει στην Α εθνική κατηγορία! Τα χρόνια που ακολουθούν, οι αλλαγές είναι πολλές τόσο στην ονομασία όσο και στις εγκαταστάσεις του “τότε”.

 

 

 

Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται το 2006, όταν την προεδρία αναλαμβάνει ο κ. Ανδρώνης Παύλος, που αναβαθμίζει το Μακεδονικό τόσο σε οργάνωση, όσο και σε εγκαταστάσεις που πραγματικά αλλάζουν πρόσωπο. Με όραμα και σκληρή δουλειά ανακατασκευάζει το 2008/09 μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του συλλόγου και την ίδια χρονιά το τμήμα ανδρών του βόλεϊ ανεβαίνει στην Α κατηγορία. Η επωνυμία του σωματείου αλλάζει σε Α.Σ Μακεδονικός και προστίθεται το αστέρι της Βεργίνας στο σήμα του.

 

 

 

Τα χρόνια που ακολουθούν, στο πλάι του συλλόγου στέκεται και ο κ. Ευσεβίου, βοηθώντας έμπρακτα στην κατάκτηση του τίτλου πρωταθλητή Θεσσαλονίκης και στην άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Στο μεταξύ, το τμήμα γυναικών του συλλόγου έχει υποβιβαστεί στην Β Τοπική κατηγορία το 2014/15, αλλά την σεζόν 2016/17 καταφέρνει να επιστρέψει στην Α τοπική κατηγορία όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα, με αρκετές φιλοδοξίες και ως εφαλτήριο για τις αθλήτριες της «πράσινης» Ακαδημίας προς τον κόσμο του βόλεϊ γυναικών.