Ιστορική αναδρομή βόλεϊ Μακεδονικού

Το τμήμα της πετοσφαίρισης , δημιουργήθηκε το 1948 και έκανε τα πρώτα του βήματα προσπαθώντας να καταρτίσει ανδρικό τμήμα.

Λίγα χρόνια αργότερα το 1961, οι προσπάθειες αποδώσουν καρπούς και το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Μακεδονικού στέφεται πρωταθλητής Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Ακολουθεί σερί επιτυχιών με το βόλεϊ να έχει πάρει “φόρα” νικητή και να κερδίζει το 1962 και πάλι το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης , καθώς και να συμμετέχει για πρώτη φοράς ο final four. Την επόμενη αγωνιστική σεζόν το 1963 , έχουμε το ίδιο μοτίβο σε πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με πρώτη θέση και δεύτερη συμμετοχή στο final four.

 

 

 

 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα αναδιοργάνωσης και σκληρής προπόνησης, ο Μακεδονικός το 1984-85 επανέρχεται στις επιτυχίες και ανεβαίνει στην Α εθνική κατηγορία. Τα χρόνια που ακολουθούν , οι αλλαγές είναι πολλές τόσο στην ονομασία όσο και στις εγκαταστάσεις του “τότε”.

 

 

 

Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται το 2006 , όταν την προεδρία αναλαμβάνει ο κ. Ανδρώνης Παύλος, που αναβαθμίζει το Μακεδονικό τόσο σε οργάνωση,όσο και σε εγκαταστάσεις που πραγματικά αλλάζουν πρόσωπο. Με όραμα και σκληρή δουλειά ανακατασκευάζει το 2008-9 μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του συλλόγου και την ίδια χρονιά το ανδρικό τμήμα του βόλεϊ ανεβαίνει στην Α κατηγορία. Η επωνυμία του σωματείου αλλάζει σε Α.Σ Μακεδονικός και προστίθεται το αστέρι της Βεργίνας στο σήμα του.

 

 

 

Τα χρόνια που ακολουθούν , στο πλάι του συλλόγου στέκεται και ο κ. Ευσεβείου , βοηθώντας έμπρακτα στην κατάκτηση του τίτλου πρωταθλητή Θεσσαλονίκης και ανόδου στην Α2 εθνική πια κατηγορία , στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.
Το γυναικείο τμήμα του συλλόγου μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα και πτώση από την Α τοπική κατηγορία στη Β το 2014-15 ,καταφέρνει να ανέβει στην Α τοπική κατηγορία τη χρονιά 2016-17 και να κάνει μια νέα αρχή , οργανώνοντας την ομάδα από την αρχή .