Προ-Παγκορασίδες

Στόχος εδώ είναι η σταθεροποίηση και εξοικείωση των τεχνικών δεξιοτήτων και η εξάσκηση  με ακολουθία του μοτίβου “από το απλό στο σύνθετο” .

Για πρώτη φορά τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία της προοδευτικής αξιολόγησης και της επίτευξης προσωπικών στόχων από μήνα σε μήνα. Η αγωνιστική βαθμίδα στην οποία δοκιμάζονται είναι αυτή του παιχνιδιού 3χ3 , στην οποία προοδευτικά αλλάζει το μέγεθος του γηπέδου, φτάνοντας κάποια στιγμή τα 3 παιδιά να παίζουν σε μισό γήπεδο βόλεϊ.

Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου , γίνεται προσπάθεια για μια πρώτη εμπειρία στο παιχνίδι 6χ6 . Δίνεται μεγάλη βάση στη σωστή μετακίνηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο , και η εφαρμογή της σωστής τεχνικής δεξιότητας σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια. Δεν γίνεται εφαρμογή κάποιου συστήματος, αλλά τα παιδιά εναλλάσσουν τις θέσεις τους με το γνωστό σε όλους 6-0 ή αλλιώς “ρολογάκι”.

Φυσικά η ηλικία των παιδιών μας επιτρέπει να εμφυσήσουμε  πολύ πιο αποδοτικά τις αρχές της συνεργασίας και της ομαδικότητας, οργανώνοντας πολλούς φιλικούς αγώνες