Κ-10

 

Στην ηλικία αυτή τα παιδιά είτε μέσα από συμμετοχή τους  σε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα είτε μέσα από την καθημερινή ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο έχουν ήδη γνωρίσει την μπάλα και δεν φοβούνται την επαφή τους με αυτήν. Τα παιδιά της ηλικίας αυτής έχουν μεγαλύτερη ικανότητα εκμάθησης και η αντίληψη τους είναι πιο ανεπτυγμένη σε σύγκριση με τα παιδιά της προηγούμενης ηλικίας. Η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και της αντίληψης βελτιώνεται συνεχώς. Ενθουσιάζονται από τα παιχνίδια και επηρεάζονται από τις τιμωρίες.

Στόχοι της προπόνησης της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Μακεδονικού :

1)    Εξειδικευμένη προπόνηση τεχνικής σε μικρές ομάδες και για αρκετό χρόνο.

2)    Πιο απαιτητική και πολύπλευρη εξάσκηση της νευρομυϊκής συναρμογής.

3     Επιμονή στην επανάληψη και στη σωστή-λεπτομερή υπόδειξη.

4)    Εκμάθηση μέσα από την αναλυτική μέθοδο ώστε να κατανοείται πλήρως η κάθε κίνηση.

5)    Αποφυγή έντονης πίεσης στην εξάσκηση και στην εκμάθηση ,αφήνοντας τα παιδιά να δοκιμάσουν την τεχνική που έμαθαν μέσα από την σωστή υπόδειξη.

Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει:

1)    Συναγωνιστικά παιχνίδια που καλλιεργούν την ταχύτητα και το πάθος για διάκριση και νίκη αλλά πάντα με κίνητρο την μπάλα.

2)   Παιχνίδια υποομάδων από 2-2 έως 4-4 που αναπτύσσουν την ειδική αντοχή.

3)   Ασκήσεις ευλυγισίας και ευκινησίας.

4)    Εξάσκηση και των 2 ποδιών.

5)   Πολλά παιχνίδια που βοηθούν στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης .

6)   Εκμάθηση βασικών αρχών άμυνας και επίθεσης.

Βασική αρχή μας στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Μακεδονικού είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι. Η καλλιέργεια του ήθους και της ευγενούς άμιλλας αποτελούν στόχο των προπονητών μας. Ο προπονητής αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά και επιβραβεύει την προσπάθεια των παιδιών και όχι την νίκη.