Φιλοσοφία Ακαδημίας Βόλεϊ Μακεδονικού

Τα τμήματα υποδομής βόλεϊ του Α.Σ Μακεδονικού , τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οργανωθεί και λειτουργούν ήδη με 200 περίπου αθλητές και αθλήτριες.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας πολύ οργανωμένης δομής , που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες να προπονούνται έχοντας στο πλάι τους εξειδικευμένους παιδαγωγούς – προπονητές , που θα τους εντάξουν ομαλά στο άθλημα και θα τους διδάξουν όλα τα μυστικά του βόλεϊ , αλλά και τις απαραίτητες ηθικές αξίες στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα.
Στόχος της Ακαδημίας δεν είναι η στείρα προπόνηση και η αθλητική μόνο εξέλιξη των παιδιών , αλλά η διαμόρφωση σωστών αθλητών με χαρακτήρα και αθλητική παιδεία που θα τους οδηγήσει σε σωστές μελλοντικές αθλητικές αλλά και προσωπικές επιλογές.

Για το λόγο αυτό τα τμήματα της Ακαδημίας μας καταπιάνονται με δράσεις και δραστηριότητες που αφορούν τη συνύπαρξη με άλλους, τη φιλία , τη συνεργασία, την αποδοχή, την υπομονή , το σεβασμό όπως ομαδικές εκδρομές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και αγώνες, μηνιαία μαθήματα παιδοψυχολογίας κτλ Μότο μας η έκφραση “respect difference ” με την οποία πορευόμαστε.

Απώτερος στόχος όλης της δουλειάς αυτής στα μικρά τμήματα είναι ο σταδιακός σχηματισμός αγωνιστικών τμημάτων που με αγάπη για το σωματείο και το βόλεϊ αγωνίζονται και γεμίζουν εμπειρίες και βολεϊκές εικόνες, με αποτέλεσμα την ομαλή τους ένταξη στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Μακεδονικού που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ακαδημίας και την φυσική συνέχεια αυτής. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές κάτω από προστατευμένες συνθήκες πειθαρχίας και ολοκληρωμένης προπόνησης να βγουν προετοιμασμένοι στο αθλητικό γίγνεσθαι των ενηλίκων και φυσικά να ξεχωρίσουν τόσο αθλητικά όσο και για το ήθος τους.

Είμαστε υπερήφανοι για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας και περιμένουμε και εσένα να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης “πράσινης” οικογένειας, με 92 χρόνια ιστορίας και πολλά πολλά ακόμα να μας περιμένουν.