Ο προπονητής που έθεσε πέρυσι νέο αμυντικό ρεκόρ για τον Μακεδονικό από το 2016 και έπειτα, ο Ανδρέας Παντζιαράς, συνεχίζει να παρουσιάζει ένα σύνολο που, όχι μόνο ξέρει να παίρνει βαθμούς, αλλά έχει μάθει να μην δέχεται γκολ.
Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» διατηρούν ανέπαφη την εστία τους εδώ και 343 λεπτά! Τελευταία φορά που κάποιος αντίπαλος έστειλε τη μπάλα πίσω από τον τερματοφύλακα Γρηγοριάδη ήταν ο Πούπης του Εδεσσαϊκού, στο 17ο λεπτό του πρώτου αγώνα μετά από πεντάμηνη αποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Έκτοτε, ο Μακεδονικός ισοφάρισε (1-1) την ομάδα της Πέλλας, πήρε δύο «λευκές» ισοπαλίες (0-0) κόντρα σε Αναγέννηση Πλαγιάς και ΠΑΟ Κουφαλίων και επικράτησε με 2-0 κόντρα στον Εθνικό Γιαννιτσών, προσθέτοντας τρία ακόμα παιχνίδια στα συνολικά πέντε που κράτησε φέτος ανέπαφη την εστία του (και κόντρα σε Θύελλα Σαρακηνών στην πρεμιέρα, 0-0, και κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, 0-3).
Μάλιστα, το γκολ του Πούπη προέκυψε από στατική φάση (σέντρα σε φάουλ από πλάγια θέση). Αυτό σημαίνει ότι ο Μακεδονικός μετρά… 5 διαδοχικά παιχνίδια και συνολικά 450 λεπτά (!) δίχως να δεχτεί γκολ από set play, μετά δηλαδή από το τέρμα που πέτυχε με τον Τρόκα ο Θερμαϊκός στο 90′ της ισοπαλίας (2-2) στην Ευκαρπία, για την 3η αγωνιστική του πρωτθαλήματος.
Βέβαια, το αμυντικό ρεκόρ του Μακεδονικού, ρεκόρ που τέθηκε πάλι υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Παντζιαρά, απέχει αρκετά ακόμα. Κατά το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, μετά το γκολ που δέχτηκε στα Γιαννιτσά στο 2ο λεπτό της πρεμιέρας, ο Μακεδονικός είχε κρατήσει επί… 668 λεπτά (!) ανέπαφη την εστία του! Οι «πράσινοι» ξαναδέχτηκαν γκολ στις 3 Νοεμβρίου, από τον Μητρεβόλη, στη νίκη (2-1) κόντρα στον ΠΑΣ Φλώρινα.
Άραγε, μέχρι που μπορούν να φτάσουν φέτος;
Comments 1