Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής κάνει σέντρα αυτή την Κυριακή (23/01). Για τη 12η αγωνιστική, λοιπόν, ο Μακεδονικός υποδέχεται τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.
Οι «πράσινοι» έχουν ιδιαίτερα υψηλό ηθικό, οδηγώντας την κούρσα του ομίλου με πέντε βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους Εδεσσαϊκό και Κοζάνη, με τελευταία επιτυχία την επικράτηση με σκορ 0-1 στην έδρα της ΑΕΠ Κοζάνης.
Ο φορμαρισμένος Θάνος Τοπούζης αποτελεί το μεγαλύτερο φόβητρο για τους Τρικαλινούς, ενώ ο Γιώργος Αμανατίδης τρίβει τα χέρια του από ευχαρίστηση, βλέποντας τους νεοαποκτηθέντες Άγγελο Αναγνώστη και Θάνο Ουζούνογλου να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα και όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι διαθέσιμοι ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Ο αντίπαλος
Ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων αποτελεί σταθερό θαμώνα του 2ου ομίλου τα τελευταία χρόνια και οι αναμετρήσεις κόντρα στον Μακεδονικό είχαν πάντα ενδιαφέρον.
Φέτος, οι Τρικαλινοί ξεκίνησαν με πολλά διαδοχικά αρνητικά αποτέλεσμα τη σεζόν, κινδυνεύοντας να μείνουν νωρίς όχι μόνο εκτός στόχων αλλά και με το βάρος της απειλής του υποβιβασμού. Ωστόσο, με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ νικών στη συνέχεια, αναρριχήθηκαν τόσο πολύ στη βαθμολογία που, αν είχαν κερδίσει και δεν γνώριζαν την ήττα (2-1) από τη. ΑΕ Λευκίμμης μεσοβδόμαδα, τώρα θα μιλούσαμε για το ντέρμπι της κορυφής στην Πολίχνη.
Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, ο Μακεδονικός είχε περάσει με το «διπλό» από τα Τρίκαλα, χάρη στα τέρματα των Τσουκάνη και Χατζηκωνσταντίνου, με τους γηπεδούχους να παίζουν περισσότερη από μία ώρα αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής.