Η ομάδα μπάσκετ του Μακεδονικού επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, επικρατώντας εις βάρος του Πανσερραϊκού με σκορ 64-53. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό του Μακεδονικού το απόγευμα της Τετάρτης (20/04), για την 26η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.
Στο δρόμο για τη νίκη, οι παίκτες του Δημήτρη Γεροφώτη χρειάστηκαν γερό στομάχι και καλές άμυνες. Κι αυτό γιατί οι Σερραίοι ήταν πολύ εύστοχοι στα περιφερειακά σουτ, διατηρώντας το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά και φτάνοντας έως και στο +9.
Χαλιναγογώντας σταδιακά την ευστοχία των φιλοξενούμενων, οι «πράσινοι» ροκάνισαν τη διαφορά και πέρασαν τελικά μπροστά στο σκορ με το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.
Τίποτα, ωστόσο, δεν είχε κριθεί από τόσο νωρίς, αφού οι δύο μονομάχοι άλλαζαν συνεχώς σκυτάλη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Χρειάστηκαν, εν τέλει, οι εντυπωσιακές προσπάθειες και τα κρίσιμα καλάθια των Στόλη, Αμπαρά και Γιώργου Φλιάτη στα τελευταία λεπτά, προκειμένου ο Μακεδονικός να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, ξεφεύγοντας στο σκορ και επιστρέφοντας στα «ροζ» φύλλα αγώνα!
Απομένουν τρία παιχνίδια για τον Μακεδονικό και συνολικά τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του 4ου ομίλου, με το ντέρμπι κόντρα στην Ευκαρπία να έχει σειρά στο πρόγραμμα, την Τετάρτη του Πάσχα (27/04).
Μακεδονικός – Πανσερραϊκός 64-53
Δεκάλεπτα: 29-28, 31-30, 52-51, 64-53
Διαιτητές: Παπαγεωργίου-Εκίζογλου-Λαδάς
Μακεδονικός (Γεροφώτης): Αμπαράς 18(3), Ρόπουτης, Βαρδής 1, Γκύζης 4, Αζίζης 4, Στόλης 16, Φλίάτης Ι. 2, Φλιάτης Γ. 15(2), Γεωργάκης 4.
Πανσερραϊκός (Μασλαρινός): Στεφανίδης 9(2), Ντίνος 9(1), Δατσιάδης, Γεωργιανός 11(2), Χριστοδούλου 9, Δημητρακάς, Κεραμάρης, Γκούτζιας 2, Μπίλιος 7(2), Χαρίτογλου 3(1), Κουμανιώτης 3(1).