Την έκτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γνώρισε ο Μακεδονικός απέναντι στον Ιωνικό Ιωνίας, στο κλειστό γήπεδο των Διαβατών, με 81-70, καταφέρνοντας να είναι απειλητικός στην διεκδίκηση της νίκης μόνο για δύο περιόδους.
Ο Μακεδονικός ξεκίνησε την αναμέτρηση χωρίς ένα πολύ σημαντικό παίχτη στην σύνθεσή του καθώς ο Κώστας Πηλακούτας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στο ισχίο, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι παίχτες των δύο ομάδων μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση πηγαίνοντας πόντο-πόντο μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου, όμως ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 26-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίχτες του Δημήτρη Μύθου ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μειώνοντας την διαφορά και λίγο έλειψαν να πάρουν και κεφάλι στο σκοράρισμα αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι ωστόσο εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του Μακεδονικού να μπει μπροστά στο σκορ κατάφεραν να αυξήσουν και πάλι για λίγο την διαφορά με το ημίχρονο τελικά να λήγει με σκορ 44-38.
Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηρισθεί καταστροφικό για την ομάδα του Μακεδονικού εμφανίζοντας προβλήματα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, με τους γηπεδούχους από την άλλη να ευστοχούν με την έναρξη της περιόδου σε συνεχόμενες επιθέσεις, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και +15, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 68-56.
Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα όπως φάνηκε με τον Μακεδονικό να δείχνει κουρασμένος, με τους παίχτες να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να μπουν εκ νέου στην διεκδίκηση της νίκης και από την άλλη τον Ιωνικό να συντηρεί εύκολα την διαφορά, με το παιχνίδι τελικά να ολοκληρώνεται με σκορ 81-70.
To φύλλο αγώνος
Ιωνικός Ιωνίας – Μακεδονικός 81-70
Δεκάλεπτα: 26-21, 44-38, 68-56, 81-70
Διαιτητές: Δαμίγος-Πετανίδου
Ιωνικός Ιωνίας (Καραμουσαλίδης): Μητακίδης, Ιγγλέζος, Παναγιώτου 15 (1), Τουβετζίδης 13, Δικταπανίδης, Γκούμας, Σιδηροηλίας 6, Παπαδόπουλος 9, Κουλαξής 14 (1), Καλογεράτος 22 (6), Κουτές, Γεωργιάδης 2
Μακεδονικός (Μύθου): Σκουφεζής Ε, Κοντσές 24, Ντσιλής 18 (2), Μπαρζού 12 (2), Παπαγρηγορίου, Ρίζος, Χαλάτσης 4, Σκουφεζής Α, Πηλακούτας Λυχριδάς 7 (1), Νταράκης, Μαργαρίτης 5.