Φιλοσοφία ακαδημίας ποδοσφάιρου Μακεδονικού

Σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης κάθε σύλλογος που σέβεται την ιστορία και ενδιαφέρεται για το μέλλον του,διαθέτει τμήματα υποδομής, που είθισται να αποκαλούνται ακαδημίες ποδοσφαίρου.Με τον όρο αυτό εννοούνται όλα τα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ωσότου επιτευχθεί η πολύπλευρη ανάπτυξή του.

Για τις χώρες αυτές η ύπαρξη τμημάτων υποδομής θεωρείται αυτονόητη, για τον λόγο αυτό και οι ιθύνοντες των συλλόγων δίνουν στην ακαδημία ανάλογη προσοχή με την ανδρική ομάδα. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο Μακεδονικός.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι.Είναι μορφή τέχνης και έκφρασης έντονων συναισθημάτων και αποτελεί σημείο επαφής όλων εκείνων των στοιχείων της ζωής που βιώνουμε καθημερινά.Από την στιγμή που επιλέξει ένα παιδί να παίξει ποδόσφαιρο, προτεραιότητά του και κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι θεαματικό και συναρπαστικό παιχνίδι που μέσα από την ποιότητά του, προσφέρει έντονες συγκινήσεις και συναισθήματα τόσο σε αυτόν που παίζει όσο και σε αυτόν που παρακολουθεί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τίμιο, ειλικρινές, δυναμικό, ανταγωνιστικό, θεαματικό, ψυχαγωγικό και όχι ένα παιχνίδι άγχους, καταπίεσης και πρόωρης εξειδίκευσης.

Στόχος της ακαδημίας του Μακεδονικού είναι και θα είναι η παροχή υπηρεσιών με γνώμονα την ποδοσφαιρική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Προτεραιότητα στον σύλλογό μας έχουν τα παιδιά. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους μέσα στην κρίση αξιών που περνάμε, αποτελεί το στοίχημα προπονητών και υπευθύνων του Μακεδονικού. Και ότα αυτό επιτυγχάνεται σε συνάρτηση με την ποδοσφαιρική ανάπτυξη, τότε θεωρούμε πως το έργο μας έχει επιτευχθεί.

 

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ