full screen background image

Ξεκινάει στις 30 Σεπτεμβρίου το 5ο Youth Elite Tournament που διοργανώνει ο Μακεδονικός

Με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος του Μακεδονικού ανακοινώνει την έναρξη του 5ου Youth Elite Tournament στις 30 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες Babini εώς παιδικού, το οποίο διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στον κόμβο Ευκαρπίας με την συμμετοχή ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά την προκύρηξη του πρωταθλήματος:

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Είναι μια μορφή τέχνης και έκφρασης έντονων συναισθημάτων και αποτελεί σημείο επαφής όλων εκείνων των στοιχείων της ζωής που βιώνουμε καθημερινά. Από τη στιγμή που ένα παιδί επιλέξει να παίξει ποδόσφαιρο, προτεραιότητα του και κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα θεαματικό και συναρπαστικό παιχνίδι που μέσα από την ποιότητα του προσφέρει έντονες συγκινήσεις και συναισθήματα τόσο σε αυτόν που παίζει όσο και σε αυτόν που παρακολουθεί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τίμιο, ειλικρινές, δυναμικό, ανταγωνιστικό, θεαματικό, ψυχαγωγικό και όχι ένα παιχνίδι άγχους, καταπίεσης και πρόωρης εξειδίκευσης.

 

Στόχος Πρωταθλήματος

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αγώνας αποτελεί την συνέχεια της προπόνησης όπου κάθε παιδί φοράει τα καλά του και είναι έτοιμο να αγωνιστεί με στόχο να αποδείξει πως  τα καταφέρνει. Η επιβράβευση, το χειροκρότημα, ο έπαινος θα αποτελέσουν τα κίνητρα  του παιδιού για να προσπαθήσει  και να ξεχωρίσει μέσα από το παιχνίδι του. Ο Μακεδονικός σεβόμενος την δίψα  των παιδιών για παιχνίδι και την ανάγκη τους να παίξουν σε ένα ασφαλές και υγιές τουρνουά ποδοσφαίρου προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικία διοργανώνει το 5ο Elite Youth Soccer Tournament Makedonikos στις εγκαταστάσεις του στο κόμβο Ευκαρπίας-Πολίχνης.

 

Κατηγορίες τμημάτων

ΤΜΗΜΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΠΑΛΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ
Babini 2011 – 2012 7 χ 7 2 χ 25 Λεπτά 4άρα Πλαστικό γήπεδο 41m χ 25m
Pro Junior    Α όμιλος 2010 – 2009 7 χ 7 2 χ 25 Λεπτά 4άρα Πλαστικό γήπεδο/Χόρτο 41m χ 25m
Pro Junior   Β Όμιλος 2010 – 2009 7 χ 7 2 χ 25 Λεπτά 4άρα Πλαστικό γήπεδο/Χόρτο 41m χ 25m
Junior           A όμιλος 2008 – 2007 9 χ 9 2 χ 25 Λεπτά 4άρα Πλαστικό γήπεδο/Χόρτο 47m χ 38m
Junior           Β όμιλος 2008 – 2007 9 χ 9 2 χ 25 Λεπτά 4άρα Πλαστικό γήπεδο/Χόρτο 47m χ 38m
Προπαιδικό Α όμιλος 2006 – 2005 9 χ 9 2 χ 25 Λεπτά 5άρα Χλοοτάπητας/Χόρτο 60m χ 45m
Προπαιδικό Β όμιλος 2006 – 2005 9 χ 9 2 χ 25 Λεπτά 5άρα Χλοοτάπητας/Χόρτο 60m χ 45m
Παιδικό 2004 – 2003 11 χ 11 2 χ 25 Λεπτά 5άρα Χόρτο 90m χ 65m

Τρόπος διεξαγωγής

Όλες οι ομάδες στις κατηγορίες Pro Junior,Junior,Προπαιδικό θα συγκεντρωθούν σε δύο  ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους. Στην κατηγορία Babini και παιδικό θα υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος. Οι ομάδες σε κάθε κατηγορία δεν θα ξεπερνάνε τις 24.Η επιλογή της συμμετοχής ενός τμήματος στους ομίλους γίνεται από τις ίδιες τις ομάδες.Εάν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος η διοργανώτρια αρχή διαπιστώσει με βάση τα αποτελέσματα ποιος κάποιο τμήμα δεν πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο όμιλο που έχει δηλωθεί τότε έχει το δικαίωμα να το μεταφέρει στον όμιλο που πρέπει σύμφωνα με αυτήν να ανήκει.

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.  Η έναρξη του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Πριν την έναρξη των αγώνων στις κατηγορίες Τζούνιορ-Πρόπαιδικό-Παιδικό θα γίνεται είσοδος και χαιρετισμός των ομάδων μαζί με τους διαιτητές.

Γήπεδα-Χώροι Διεξαγωγής Αγώνων

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Μακεδονικού. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι 3 πλαστικά γήπεδα με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς ,1 γήπεδο με χόρτο 7χ7,1 γήπεδο με χλοοτάπητα 9χ9, 2 γήπεδα χόρτο 9χ9 και 1 γήπεδο χόρτο 11χ11.Τα παραπάνω γήπεδα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής που ορίζει η FIFA. Η διοργανώτρια αρχή του Μακεδονικού είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες :

Αποδυτήρια(ζεστό νερό για μπάνιο, ντουλαπάκια ασφαλείας για τους αθλητές).

Ημέρες – ώρες τέλεσης αγώνων και αναβολές

Ημέρες τέλεσης των αγώνων ορίζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Οι ώρες τέλεσης των αγώνων ορίζονται από την διοργανώτρια αρχή λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σωματείων και των εμπλεκόμενων προπονητών όσο και τις καιρικές συνθήκες για την προστασία τόσο των γηπέδων όσο και την ασφάλεια των αθλητών.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να βρεθεί κοινή ώρα τέλεσης αγώνα επεμβαίνει η διοργανώτρια αρχή ορίζοντας η ίδια τον αγώνα.

Αναβολή αγώνα:

Αρμόδια για αναβολή αγώνα είναι μόνο η διοργανώτρια αρχή. Σε περίπτωση που μια ομάδα θέλει να αναβάλλει τον αγώνα της πρέπει να ενημερώνει έγκαιρα και σε διάστημα μεγαλύτερης των 2 ημερών από την ημέρα ορισμού του αγώνα.

Σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών και ακαταλληλότητας των γηπέδων οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου και της αίθουσας πινγκ-πονγκ με την επίβλεψη του προπονητή τους. Τα μικρότερα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με επιτραπέζια παιχνίδια και εικαστικές τέχνες.

Δελτίο ατομικών στοιχείων αθλητή

Όλες οι ομάδες οφείλουν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να προσκομίσουν στην διοργανώτρια αρχή ονοματική κατάσταση με τους αθλητές της, την ημερομηνία γέννησης των παιδιών και μία φωτογραφία. Επιπλέον κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη σε κάθε αγώνα να επιδεικνύει τα δελτία/πιστοποιητικά γέννησης εάν αυτά της ζητηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας θα επικυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδας .

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

Στους αγώνες του τουρνουά οι αγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με τρεις βαθμούς σε ισοπαλία με έναν βαθμό και σε ήττα με μηδέν βαθμούς .Τηρείται βαθμολογικός πίνακας ενώ αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων οι 10 πρώτες ομάδες της κάθε κατηγορίας που συγκεντρώνουν τους περισσότερους βαθμούς στους αγώνες καθώς και στις κατηγορίες projunior,junior και προπαιδικό οπου οι ομάδες έχουν συγκεντρωθεί σε 2 ομίλους δυναμικότητας θα αναρτάται αναλυτική βαθμολογία Α και Β ομίλου των 5 πρώτων ομάδων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξει ένας αγώνας μεταξυ των δύο ομάδων που ισοβαθμούν.

Στην κατηγορία των Babini δεν θα αναρτάται βαθμολογία στον πίνακα ανακοινώσεων.

Καιρικές συνθήκες

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την πραγματοποίηση αγώνων σε φυσικό χλοοτάπητα οι αγώνες στην κατηγορία Προ-Παιδικό και Παιδικό θα ορίζονται μετά τις 15.00 μ.μ. σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα. Σε περίπτωση που μία ομάδα δεν δεχθεί τον ορισμό του αγώνα δεν πραγματοποιείται αναβολή αλλά κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της άλλης ομάδας.

Διαιτησία

Οι αγώνες Junior,Προπαιδικό ,Παιδικό θα διεξάγονται με την παρουσία διαιτητή ο οποίος και θα είναι ο μοναδικός αρμόδιος για τον αγώνα.

Κανόνες διοργάνωσης

Εφαρμογή του ΚΑΠ σε όλες τις παραγράφους

Η ομάδα που θα κριθεί υπαίτια βίαιων πράξεων θα τιμωρείται με τον οριστικό αποκλεισμό της από το τουρνουά σύμφωνα  με την απόφαση της επιτροπής τουρνουά.

Αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσκομίσουν το διαβατήριο τους η πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο από το προξενείο της χώρας του.

Γιατροί και Φαρμακευτικό υλικό

Η  διοργανώτρια αρχή  θα ορίζει γιατρό – υπεύθυνο α΄ βοηθειών σε όλους  τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Έπαθλα νικητών

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στο τέλος της χρονιάς αναμνηστικά διπλώματα. Θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες διάκρισης στους διακριθέντες αθλητές κάθε κατηγορίας αλλά και στους κορυφαίους τερματοφύλακες.Οι τρεις (3) πρώτες  ομάδες κάθε κατηγορίας και κάθε ομίλου θα λάβουν κύπελλα διάκρισης. Στην κατηγορία Babini όλες οι ομάδες θα λάβουν κύπελλα συμμετοχής.

Ομάδες για φιλικούς αγώνες

Τις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού επισκέπτονται σχεδόν κάθε Σάββατο και Κυριακή ομάδες από άλλους νομούς για την πραγματοποίηση φιλικών αγώνων.Τα τμήματα των ομάδων αυτών στην πλειοψηφία τους παίζουν αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα του Μακεδονικού.Εάν τα τμήματα του Μακεδονικού για διάφορους λόγους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ομάδες αυτές τότε αυτό πραγματοποιείται από τις ομάδες που συμμετέχουν μόνιμα στο πρωτάθλημα.Σε περίπτωση νίκης ισοπαλία ή ήττα το αποτέλεσμα κατοχυρώνεται κανονικά σαν πρωτάθλημα.Το ίδιο ισχύει και για τμήματα τα οποία συμμετέχουν στην ΕΠΣΜ ή σε πρωταθλήματα άλλων ιδιωτικών κέντρων.Ένας αγώνας δύναται να διεξαχθεί και μεταξύ τριών ομάδων.Στην περίπτωση αυτή εάν η μια από τις τρείς ομάδες δεν ανήκει στους ομίλους του πρωταθλήματος και η άλλες δύο ανήκουν τότε κατοχυρώνεται το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που ανήκουν μόνιμα στο τουρνουά.Εάν και οι τρείς ομάδες ανήκουν στο πρωτάθλημα τότε σαν αποτέλεσμα θα κατοχυρωθεί ο πρώτος κατά σειρά αγώνας που θα δώσουν.

Όμιλοι δυναμικότητας

Οι ηλικιακές κατηγορίες projunior junior και προπαιδικό έχουν συγκεντρωθεί σε ομίλους δυναμικότητας.Ο διαχωρισμός σε ομίλους δυναμικότητας θα ισχύει κανονικά ωστόσο  εάν κάποιες φορές λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων παρουσιαστεί κάποιο τμήμα που ανήκει στον Α όμιλο να αγωνηστεί με τμήμα από το Β όμιλο τότε το αποτέλεσμα κατοχυρώνεται κανονικά.Το ίδιο ισχυεί και για τμήματα που ανήκουν σε διαφορετικά ηλικιακές κατηγορίες.Τα παραπάνω πραγματοποιούνται πάντοτε γνωρίζοντας η διοργανώτρια αρχή τη δυναμικότητα των ομάδων η οποία έχει δηλωθεί συμβάλοντας έτσι στην ομαλή διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.

Γιατί να Επιλέξω το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Μακεδονικού?

  • Γιατί ο γιατρός θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στον αθλητή.
  • Γιατί η διοργανώτρια αρχή θα επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα διοργάνωσης ενός υψηλού επιπέδου τουρνουά(μπάλες, συντήρηση γηπέδων κ.τ.λ.).
  • Γιατί όλοι οι αγώνες, όλων των τμημάτων Junior,Προπαιδικό, Παιδικό θα διεξάγονται με την παρουσία διαιτητή.
  • Γιατί θα υπάρχει ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου ,της αίθουσας πινγκ-πονγκ και του χώρου επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλους τους αθλητές.
  • Γιατί οι εγκαταστάσεις του Μακεδονικού τηρούν τις προδιαγραφές τόσο με πλαστικά όσο και με γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα 7×7,9×9 και 11x
  • Γιατί η διοργάνωση και οι συμμετέχουσες ομάδες θα προωθούνται σε ενημερωτικά site ακαδημιών και σε αθλητικές εφημερίδες.
  • Γιατί οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης έχουν το όραμα να φτιάξουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου.
  • Γιατί η συμμετοχή σε όλα τα παραπάνω είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Γιατί στο τελείωμα της χρονιάς διοργανώνεται μια τελετή λήξης αφιερωμένη στα παιδιά και στους πρωταγωνιστές.Μια τελετή η οποία περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τραγούδια, παιχνίδια, παρέλαση ομάδων, μασκότ, βραβεύσεις ,πυροτεχνήματα και πολλά πολλά άλλα που κορυφώνουν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονισμού πρωταθλήματος κ.Θανάσης Κοροβίνης 6983034325.